wjo *Strona Fabiana Cybulskiego

Temat: co to może być?
Dzien dobry! Bylam juz u reumatologa i na USG nadgarstkow - podobno zespolu ciesni nie ma. Badania krwi i moczu poprawnie, poza nieco zbyt niskim ciezarem wlasciwym, graniczna (7 , norma ... (masowanie punktu miedzy kciukiem a palcem wskazujacym) pomaga. Denerwuje sie bardzo. Bylabym bardzo wdzieczna za informacje, na co wyglada ten caly moj "komplet". Aha, badania byly robione na dzien po odstawieniu doxycyclinum (branego z zupelnie innego powodu) i w trakcie brania Mydocalmu (ktory juz odstawilam). Pozdrawiam i dziekuje, zestresowana forumowiczka
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=856



Temat: BORELIOZA -nagłe kulawizny-choroba nietypowa
Badań krwi nie robiłam,bo wet znający moją sytuację finansową mi odradził-są drogie i podobno dają tylko 40% gwarancji,a to za mało na postawienie całkiem pewnej diagnozy.Ale z tego ,że Doxycyclina pomaga...
Źródło: club-chow.pl/viewtopic.php?t=942


Temat: Żołądek a depresja. Moja smutna historia
... somatyzacyjne - zaburzenia hipochondryczne - zaburzenia depresyjno-lękowe (niektórzy zalecali jednoczesne leczenie żołądka, inni nie, więc w tej materii zdania były podzielone) Dr Zachmurami obstawia: - kandydozę (w badaniu wyszły poj. szczepy...
Źródło: lith.nerwica.com/viewtopic.php?t=22668


Temat: Ziarnica?
[0,8-7] Gran. zasadochł. 0,2% [0,2-1,2] Erytrocyty 5,47 [4,5-5,5] Hemoglobina 16,2 [14-18] Hematokryt 46,4% [40-54] Śr. obj. erytrocytów 84,8 [80-97] Śr. masa hgb 29,6 [26-32] Śr. stężenie hgb 34,9 [31-36] Wsk. anizocytozy eryt. 12,7% [11,5-14,5] Płytki krwi 186 [140-440] Śr. obj. płytek krwi 13,1 [8-12] Płytkokryt 0,24% [0,14-0,36] Wsk. dużych płytek k. 46,4% [10,7-45] OB 1 [1-13] Lekarz wykluczył białaczkę, jednak nie mówił nic o ziarnicy (ja się nie pytałem bo jeszcze o niej nie wiedziałem ;) ). Lekarz stwierdził, że mimo iż nie jest to bolesne to wygląda na zapalenie i przepisał mi Doxycyclinum. Brałem to dwa razy ... wiem na ile mi się to wydaje a na ile jest prawdą. Czy to może być ziarnica? PS Niedawno miałem robione badanie moczu, może pomoże: Przejrzystość przejrzysty Kolor żółty Ciężar właściwy 1,025 [1,015-1,030] pH 6,5 Białko ujemny...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=7412